Afbeelding

Particulier project De Almansweide kan van start op Anna's Hoeve

Algemeen

HILVERSUM - Bijzonder was het meest gebezigde woord dinsdag aan het einde van de middag in de raadzaal. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok, de projectleider en andere aanwezigen prezen allemaal het bijzondere project van De Almansweide. Het idee voor een eigen duurzaam en energieneutraal complex in de nieuw te bouwen wijk in Anna's Hoeve kan nu echt van start gaan. Dinsdag zetten de betrokken partijen hun krabbel onder de optie-overeenkomst voor bouwveld 1.3.

"Dit is voor ons het moment waar we lang naartoe hebben gewerkt", vertelt Willem Gockel, voorzitter van vereniging De Almansweide, vlak na de ondertekening van de kavelovereenkomst. "Nu kunnen we echt gaan beginnen, zoals het kiezen van de bouwmaterialen", zei hij tevreden.

Het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) De Almansweide gaat een eigen complex bouwen. Dat doet zij zonder hulp van projectontwikkelaars of woningbouwvereniging. Nu er een kavel op Anna's Hoeve gereserveerd is, kunnen zij daadwerkelijk verder gaan met hun plannen. Het voornemen is om 23 woningen te realiseren op dit stukje Hilversumse grond. Dit moeten de meest duurzame huizen van de gemeente worden met de nieuwste energietechnieken. Er moeten twee gebouwen tegenover elkaar verrijzen. Aan de ene kant komt een appartementencomplex waar ruimte is voor 16 huizen en aan de andere kant is ruimte voor 7 grondgebonden woningen. De verbindende factor is de binnentuin, die een parkachtig karakter krijgt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant