Afbeelding

Christmas Village gaat dit weekeinde niet door

Algemeen

HILVERSUM - Twee dagen zou Hilversum in het teken staan van een kerstmarkt van internationale allure. Zou inderdaad, want de organisatie van Christmas Village heeft maandagavond de knoop doorgehakt en besloten dat het evenement niet doorgaat komende zaterdag en zondag.

Orhan Polat van O.P. Projectmanagement is teleurgesteld dat hij dit besluit heeft moeten nemen. De reden hiervoor is het ontbreken van financiële steun van de gemeente Hilversum. De organisatie van Christmas Village had om 10.000 euro gevraagd voor de eerste editie van de Hilversumse kerstmarkt voor expats.

Polat zegt dat de gemeente geen lef durft te tonen en alleen maar aan de zijlijn toe wil kijken hoe ondernemers hun nek uitsteken om Hilversum op de kaart te zetten. "De gemeente vindt het een sympathiek idee, maar biedt geen financiële steun. Daarmee zeggen ze dat wij maar alle risico's moeten dragen. Ik snap goed dat zij keuzes moeten maken. Christmas Village was een evenement waar we verbinding zochten met de World Press Photo-tentoonstelling in Museum Hilversum en met de Top 2000. Precies wat de gemeente wil."

Uit de krant