Afbeelding

Verbazing over het winnen van Scriptieprijs 2014

Algemeen

HILVERSUM - Wat ze met de prijs, duizend euro, die ze met haar winnende scriptie won, gaat doen, weet ze nog niet. In elk geval worden wat mensen daarvan getrakteerd. Anne Elberse, sociaal werker van Versa Welzijn, won met haar scriptie de Movisie Scriptieprijs 2014. Onderwerp van haar scriptie: Koffie om de hoek. Een project waarbij Elberse nu vier jaar is betrokken.

Ze had nooit gedacht dat haar scriptie een winnende zou zijn. "Sterker: toen ik hoorde dat mijn scriptie was genomineerd, zat ik aan de andere kant van de wereld. Ik was op vakantie en bezig met heel andere zaken", vertelt Elberse. Haar scriptie moest het opnemen tegen vier andere. "Er waren meer dan dertig inzendingen en vijf bleven er over. Ik vond het spannend, maar had niet gedacht dat ik zou winnen." De prijsuitreiking was vorige week dinsdag in Utrecht, tijdens een congres. Dat ze niet voorbereid was om als winnaar uit de bus te komen, blijkt wel uit het feit dat ze op de fiets was gekomen. "Niet handig, want naast duizend euro kreeg ik bloemen en cadeautjes. Beetje lastig om alles op de fiets mee naar huis te nemen", lacht zij.

De sociaal werker onderzocht in haar afstudeerscriptie hoe sociaal werkers met reflectief onderzoek hun eigen praktijk kunnen verbeteren. "Al vier jaar ben ik betrokken bij het project Koffie om de hoek. Dit project loopt ruim tien jaar en is bedoeld voor mensen die psychische problemen hebben of hebben gehad en die wat ondersteuning willen om actiever te worden. Voor deze groep mensen is het niet vanzelfsprekend om een wijkcentrum binnen te lopen." 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant