Afbeelding

Veel natuur bij Winterfair Zonnestraal

Algemeen

HILVERSUM - De natuur is zaterdag een groot onderdeel van de Winterfair op Landgoed Zonnestraal. Een deel van de schaapskudde van het Goois Natuurreservaat (GNR) is aanwezig, de herder verzorgt demonstraties en de boswachter gaat bijvoorbeeld met het publiek de aangrenzende hei op.

Tussen 12.00 en 20.00 uur is een gedeelte van de kudde te vinden op het Hilversumse landgoed. Herder Rozenn Le Buhan neemt haar bordercollies Molly, Moos en Mies mee. Op het grasveld achter het Termeulenpaviljoen geeft zij demonstraties van de samenwerking tussen herder, honden en schapen. Kinderen die het aandurven, mogen na zo'n demonstratie even zelf voor herder spelen. Knuffelschapen Tante Truus en Sara komen ook mee. Zij gaan met een aantal andere schapen in een aparte kraal zodat ze zich gemakkelijk laten aaien.

"Het landschap rondom het oude Sanatorium Zonnestraal ondergaat een ingrijpende metamorfose en wordt teruggebracht in de staat die architect Duiker voor ogen had. Daardoor ontstaat ook meer verbinding met de omliggende natuur van het Goois Natuurreservaat", zo meldt de natuurorganisatie in een persbericht. Boswachter Thea Sciarone neemt mensen die zin hebben om 15.00 uur mee voor een wandeling van een uur over de aangrenzende Zonneheide.

Achter het Termeulenpaviljoen staan ook de oude boshutjes waar vroeger patiënten van het sanatorium Zonnestraal in verbleven. Het GNR tovert een van deze hutjes om tot plek waar bezoekers zich kunnen verkleden om vervolgens als Schotse Hooglander of Drents Heideschaap op de foto te gaan.

Uit de krant