Afbeelding

Subsidiebeleid Hilversum gaat op de schop

Algemeen

HILVERSUM – Het subsidiebeleid in Hilversum gaat op de schop. Uit een intern onderzoek blijkt dat de gemeente geen zicht heeft op hoe doelmatig hun geschonken euro's worden besteed. Vanaf 1 januari 2016 wil Hilversum beter weten en vooral meten hoe de subsidie besteed wordt.

"Wij geven subsidie, maar we hebben geen enkel idee hoe effectief hiermee wordt omgegaan", aldus Wimar Jaeger, wethouder van Financiën. "Het klinkt heel gek wat ik zeg, maar ik ben blij met de uitkomsten van het onderzoek, die wij als college nadrukkelijk omarmen. Wij hadden namelijk al het donkerbruine vermoeden dat dit de uitkomst zou zijn. Het bevestigt dat het met de controleerbaarheid en doeltreffendheid van het geld van de belastingbetaler een stukje beter moet", aldus de democraat.

Als concreet voorbeeld geeft de D66'er: "Als wij tegen een instelling zeggen: u moet 1000 uur steken in de oudere Hilversummers, dan kan iemand van de administratie tonen dat zij daar 1000 uur aan besteed hebben, maar dat zegt niets over het effect. Zijn de ouderen minder eenzaam geworden? Zijn er boodschappen voor ze gedaan? Is er zorg verleend? We streven ernaar om zodanig met de instanties te praten dat we feitelijke effecten meetbaar kunnen maken. Dat willen we in 2015 alvast in kaart brengen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant