Afbeelding

Hilversumse columnist brengt boek uit

Algemeen

HILVERSUM – Het was de bedoeling dat Gerard Scheper zijn boekje tijdens het laatste politieke debat in de Vorstin zou uitreiken. Een valpartij die een gebroken arm opleverde gooide roet in het eten. Zonder officieel overhandigingsmoment ligt 'Goeiemorgen Hilversum!' inmiddels toch in de winkels.

Scheper, die de Hilversumse politiek actief volgt, getuige zijn inspanningen voor Stichting Politiek Debat Hilversum, schreef over de gemeenteraadsverkiezingen in de mediastad. Hij begon in september 2013 met het schrijven van columns in voormalig weekblad De Gooi & Vechtstreek, waarin hij onder andere de strijd tussen de Hilversumse partijen aankaartte. Zijn laatste column dateert van juni van dit jaar, toen Hilversum eindelijk een nieuw college van burgemeester en wethouders had.

"Verrek, het zijn toch 40 columns geworden. Die heb ik laten bundelen in het boekje 'Goeiemorgen Hilversum!'", aldus Scheper, die inmiddels heel politiek Hilversum heeft aangeschreven over zijn columnbundeling. "Het zijn leuke verhalen waar ik ook regelmatig op aan werd gesproken. Ik weet nog dat ik een column had geschreven over een gevaarlijk kruispunt in Hilversum toen een dag later wethouder Voorink aan de lijn hing die daar meer over wilde weten. Maar ook op straat spraken mensen mij aan over mijn columns doordat zij mij herkenden van de foto in de krant."

Wie het boekje wil kopen, kan dat doen bij Boekhandel Voorhoeve. 'Goeiemorgen Hilversum!' kost 6,50 euro.

Uit de krant