Afbeelding

Onderzoek naar transparantie aan- en verkoop gemeentelijke panden en gronden

Algemeen

HILVERSUM – In navolging van een intern onderzoek naar het effect van de subsidies laat het college nog een intern onderzoek doen. Het college van burgemeester en wethouders wil weten hoe het zit met de transparantie van aan- en verkoop van gronden en panden. Afspraken van vroeger lijken van toepassing te zijn, zo is het beeld dat het gemeentebestuur heeft.

"We hebben de indruk dat er afspraken liggen uit het verleden die invloed hebben op de verkoop van onze panden en gronden. Wij willen dat objectief op de markt zetten. Dat is onze motivering en wens om alle onroerende zaken zo transparant mogelijk te verkopen", legt Jaeger uit over een nieuw 2.13a-onderzoek, zoals dit officieel heet.

Dit onderzoek begint in de eerste helft van 2015. Het spitwerk gaat terug tot vijf jaar geleden. Uiteindelijk moet duidelijk worden of er inderdaad afspraken gemaakt zijn met bijvoorbeeld ontwikkelaars en makelaars over de aan- en verkoop van gronden en panden. Volgens Jaeger zijn er in de huidige collegeperiode 3 situaties geweest waarin de 'neiging was dat er sprake was van gebrek aan transparantie'. Voorbeelden wil hij niet noemen. Wel zegt hij dat het over kleine en grote objecten en bedragen gaat.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant