Afbeelding

Davy Klaassen is Hilversummer in hart en nieren

Algemeen

HILVERSUM – Wat moet hij in Amsterdam doen behalve werken? Hoewel het hem vaak gevraagd is, piekert Davy Klaassen er niet over om te verhuizen naar de hoofdstad. Hier in Hilversum is hij grootgebracht en is hij dicht in de buurt van familie, vriendin en vrienden. "Ik woon hier al mijn hele leven. Ik ben er trots op Hilversummer te zijn."

In het restaurant van Sportpark de Toekomst zitten spelers rustig te eten. Sjaak Swart praat met Marciano Vink. Frits Barend doet een lunch en het is nog even wachten op Davy Klaassen. Vlak voordat hij gaat zitten zegt Klaassen dat hij altijd bereid is te praten over Hilversumse zaken. Dat is immers de plek waar hij geboren en grootgebracht is. Hij is Hilversummer in hart en nieren en tweevoudig Sportman van het Jaar van Hilversum in 2012 en 2013. "Ik vind die erkenning van mijn eigen stad wel leuk. Het is niet de grootste prijs die je kunt winnen, maar ik ben er wel trots op", zegt hij stellig.

Nu is Hilversum vooral zijn vertrouwde omgeving waar hij rust zoekt en vindt en familie en vrienden opzoekt. Veel thuis is hij niet vanwege het voetbal, maar zijn woonplaats gaat hem zeker aan het hart en hij houdt zich zo goed en kwaad als het kan op de hoogte van wat er speelt. Voordat hij naar de club gaat, kijkt hij de krant in en anders fluistert zijn directe omgeving het lokale nieuws wel in. Zo weet de middenvelder via via dat het niet zo goed gaat bij zijn oude vereniging Wasmeer. De club kampt namelijk met een tekort van 300.000 euro voor de nieuwbouw van de kantine en kleedkamers.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant