Afbeelding

Historisch MCO-gebouw is nu meer cultureel centrum

Algemeen

HILVERSUM - Het markante MCO-gebouw werd steeds uitgebreider en is inmiddels gigantisch. Vrijwel iedereen kent het gebouw, maar wat gebeurt er nu eigenlijk? Manager bedrijfsvoering Rogier Hageman vertelt.

In 1931 werd 'studio 2' gebouwd, de eerste radiostudio van Nederland. De VARA betrok de villa op de Heuvellaan (hoogste punt van Hilversum) en bouwde steeds verder uit tot het grote pand dat het nu is. Als je er omheen zou lopen, is het een hectare groot. Verschillende villa's er omheen moesten daarvoor worden afgebroken. Vanaf 1990 repeteren de omroeporkesten en het omroepkoor overdag. Sinds een jaar is het meer een cultureel centrum geworden. Andere bedrijven kunnen studio's en kantoorruimten huren.

Een van hen is Globe, die daar muziek- en danslessen geven. Rogier Hageman, manager bedrijfsvoering MCO: "Het is mooi om te zien hoe de professionele musici hier 's ochtends spelen, 's middags kinderen en 's avonds amateurgezelschappen." De huurders moeten wel iets cultureels of muzikaals doen, zodat ze onderling goed matchen met MCO. "Zo zijn er veel platenlabels die gebruikmaken van de studio's vanwege de goede akoestiek. Alle huurders samen zorgen voor leven in de brouwerij." Op dit moment zitten ze nagenoeg vol.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant