Afbeelding

Hilversum kiest ook andere inrichting voor welzijnswerk

Algemeen

HILVERSUM - Het wordt dringen om de Hilversumse schop. Naast cultuur en het subsidiebeleid gaat de gemeente nu ook het welzijnswerk anders inrichten. De nadruk bij het geven van subsidies ligt vanaf 2016 niet meer op het investeren in 'stenen', maar vooral op de inhoud van programma's.

Om de handen vrij te maken wil Hilversum de bestaande subsidierelaties herzien. In de komende twee jaar vormt zij deze relaties om. De meeste welzijnsinstellingen waaraan de gemeente momenteel subsidie verstrekt zijn per brief op de hoogte gebracht. Dit college wil dat de behoefte van de Hilversummers veel meer centraal komt te staan. Dat houdt in dat iedereen die gebruik maakt van en/of maatschappelijke diensten en voorzieningen aanbiedt voor inwoners mee kan denken hoe het nieuwe welzijn vorm moet gaan krijgen.

"We zetten vooral in op sterke buurten en gemeenschappen", meldt wethouder Arjo Klamer van Participatie, Sociaal Plein en Arbeidsmarkt. "Door het heroverwegen van onze subsidies hebben we de handen vrij om samen met inwoners, met oude en nieuwe partners een nieuw welzijnsveld te kunnen vormgeven. Een veld dat goed aansluit op het sociale domein. We willen namelijk maatschappelijke problemen samen kunnen oplossen, zodat iedereen zijn plek heeft in de samenleving."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant