Afbeelding

Petitie tegen verleggen weg door Anna's Hoeve

Algemeen

HILVERSUM – Bewoners van Hilversum-Oost laten het er niet bij zitten. Het verzet tegen het verleggen van de weg door Anna's Hoeve is groot, maar toch lijkt de kans groot dat deze er komt. Woensdag 7 januari neemt de gemeenteraad een besluit hierover. In de tussentijd hopen bewoners zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

"Ben je tegen de aanleg van een weg naast of in plaats van het speelveld op de Anthony Fokkerweg, dan kun je de petitie tekenen. Reageer zodat je later niet zult horen dat je er niets aan gedaan hebt", luidt de oproep. Veel mensen zien dit niet zitten omdat er in de nabije toekomst mogelijk een drukke weg komt te liggen pal naast het speelveld. De hoeveelheid fijnstof die daarbij vrijkomt is niet goed voor de gezondheid van de spelende kinderen. Daarnaast zou de nieuwe weg Anna's Hoeve slechter bereikbaar maken en denken bewoners dat het woonplezier behoorlijk afneemt.

De teller stond op 22 digitale handtekeningen maandag aan het einde van de ochtend. De hoop is dat in korte tijd toch 1000 krabbels worden verzameld. De handtekeningenactie is te vinden op de website van petitie.nl.

Uit de krant