Afbeelding

College deelt vandaag veiligheidsbrillen uit

Algemeen

HILVERSUM - Vrouwe Justitia was blind, maar de gemeente Hilversum zorgt ervoor dat haar inwoners dat niet worden. Met die mededeling op Twitter kondigt wethouder Wimar Jaeger het uitdelen van de veiligheidsbrillen van vandaag op het marktterrein aan.

Burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Floris Voorink delen op oudejaarsdag namens het college brillen uit aan winkelend publiek in het centrum van Hilversum. Dat doen zij tussen 13.00 en 14.00 uur op het marktterrein aan de kant van de Groest. Met deze actie wil het gemeentebestuur benadrukken dat zij staat voor de veiligheid van de Hilversummers, ook nu de rechter de vuurwerkvrije zone in het centrum heeft afgeschoten.

Veiligheid was gisteravond eveneens het onderwerp in de brandweerkazerne van Hilversum. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk kwam op werkbezoek om met hulpverleners te praten over agressie en geweld tijdens de jaarwisseling. Veel hulpverleners hebben daarmee te maken tijdens de jaarwisseling. Plasterk wilde de Hilversumse hulpverleners eveneens een hart onder de riem steken en reikte de handreiking 'Samenwerken aan een veilig oud en nieuw' uit.

Uit de krant