Afbeelding

Klaassen dingt opnieuw mee naar titel Sportman van het Jaar

Algemeen

HILVERSUM – Wie zijn de beste sportman, -vrouw en –ploeg van Hilversum van 2014? Donderdag 5 maart vindt de jaarlijkse prijsuitreiking plaats in de Burgerzaal van het raadhuis. Onder de genomineerden bevindt zich opnieuw Ajacied Davy Klaassen.

Eind 2014 heeft de gemeente Hilversum gevraagd aan de lokale pers, sportverenigingen en sportscholen om kandidaten voor te dragen voor deze sportverkiezing. Alle aanmeldingen zijn verzameld en aan een jury voorgelegd. Anja Wijnands (CDA-raadslid), Cors Westerdijk (algemeen coördinator Landelijk Overleg Onderwijs Topsport) en Jan–Willem Hoogendoorn (voorzitter sc 't Gooi) zijn de deskundigen. Zij hebben de genomineerden gekozen en de uiteindelijke keuzes gemaakt.

Bij de heren maken naast Klaassen zeiler Karel van Hellemond, handboogschutter Adriaan Loef en GAC-atleet Wim Threels kans op de titel Sportman van het jaar 2014. Er zijn vier sportvrouwen genomineerd. Dat zijn wielrensters Carolien van Herrikhuyzen en Marti Valks, handboogschutster Irina Markovic en atlete Mirjam Koersen. Het eerste kaatsteam van Melle Veenstra, de GAC-vrouwen masters, het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Hilversum en de heren dubbel twee van de Hilversumse roeivereniging Cornelis Tromp behoren tot de beste vier ploegen van 2014.

Dan heeft Hilversum nog twee categorieën. Zo heeft de jury er ook vier talenten uitgepikt. Het gaat om de E1-voetballers van Victoria, de D4 meisjes van 't Gooi, zeilster Odile van Aanholt en de junioren dubbel twee van Cornelis Tromp. Olga Lundgren van 't Gooi en Fokko Bosker van basketbalclub De Dunckers zijn de genomineerden in de categorie sportvrijwilliger.

Uit de krant