Afbeelding

Stadsfonds Hilversum nu officieel uit de startblokken

Algemeen

HILVERSUM – De inkt is net opgedroogd van gisteravond. De champagne heeft gevloeid. De glimlach stond vanmorgen nog op het gezicht bij wethouder Wimar Jaeger: Stadsfonds Hilversum kan nu officieel aan de slag. Een moment waar de D66'er en Ben Hammer en Ton Verlind, voorzitter en bestuurslid van Stichting Stadsfonds Hilversum, lang naar uitgekeken hebben.

"Het eerste wat ik donderdagochtend doe is naar de computer lopen om op de verzendknop te drukken", vertelde Jaeger vooraf aan HilversumsNieuws. Tot aan gisteravond, de commissie moest haar fiat nog geven, stond alles in de startblokken: de eerste projectvoorstellen liggen klaar,  Ingrid Geul is aangenomen als fondsmanager en er lijkt breed draagvlak te zijn voor dit nieuwe vehikel in Hilversum. Het enige dat nog ontbrak was het geld om daadwerkelijk met uitvoering te kunnen beginnen.

Met tevredenheid constateert het trio dat ondernemers en maatschappelijke instellingen enthousiast zijn over het stadsfonds. Draagvlak was ook een vereiste. De bestuurders zelf noemen het fonds het 'bindweefsel' van de stad. "Het mooie aan deze constructie is dat iedereen meebetaalt aan het stadsfonds, dus ook de zogeheten freeriders. Dat is een politieke keuze", aldus Hammer.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant