Afbeelding
update

Burgemeester en wethouders gaan praten met daklozen

Algemeen

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes en D66-wethouder Eric Van der Want gaan vanmiddag naar het Dudokpark om met de protesterende daklozen te praten. De groep kan sinds gisteren niet meer terecht in De Cocon omdat deze de winterregeling aan het afbouwen is.

De bestuurders gaan vooral vertellen wat er in de brief staat die Van der Want woensdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Daarin staat dat de gemeente lang tolerant is geweest, maar dat de overbezetting nu niet meer kan. Terug naar De Cocon is geen optie, "maar burgemeester en wethouder zijn niet ongevoelig voor schrijnende gevallen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Oplossing
De protesterende daklozen waren er vroeg bij. Al rond 7.00 uur waren zij te vinden in het Dudokpark. Nu de winterregeling van daklozenopvang gefaseerd wordt afgebouwd, staan zij op straat. Tot nu toe is er geen oplossing voor ze en daarom protesteert een kleine groep in het Dudokpark, tegenover het raadhuis. Van der Want hoopt volgende week een alternatief te kunnen presenteren.

Rode Kruisbedden
De Cocon zat de hele winter tjokvol. De afgelopen periode werden 38 mensen hier opgevangen, terwijl er maar 14 tot 16 plaatsen zijn met uitbreidingsmogelijkheden tot 24. Gisteren is besloten in de opvang aan de Neuweg 5 de zogeheten Rode Kruisbedden weg te halen, waardoor een aantal mensen niet kan terugkeren.

De politie kwam vanmorgen ter plaatse. De daklozen moesten hun vuurkorven uitdoen. Deze zouden gevaarlijk zijn en tevens waren er uit de wijk klachten gekomen over overlast.

Uit de krant