Afbeelding

Commissie ziet totaal geen heil in ventverbod bij scholen

Algemeen

HILVERSUM - Tot onvrede van het Roland Holst College en het Comenius College ziet de Hilversumse politiek totaal geen heil in een ventverbod van eten rond scholen. Het voorstel om bijvoorbeeld de mobiele snackkar van Youness Bouglalah minimaal 250 meter van de ingang van de scholen te weren, kon alleen rekenen op de steun van D66.

Voorlopig kan de eigenaar van de mobiele frietkraam zijn producten blijven verkopen voor de deur van de twee scholen. De overgrote meerderheid van de commissie Economie en Bestuur oordeelde dat de zogeheten 'patatoorlog' vooral een geschil is tussen de twee middelbare scholen en de ondernemer. Dat is veel te dun ijs om de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen. Deze nieuwe maatregel zou dan namelijk voor heel Hilversum gelden.

De discussie is daarmee niet klaar. De commissie wenst een breed maatschappelijk debat over het lokale gezondheidsbeleid. Het college moet deze discussie, waar onder andere alle scholen in Hilversum, leerlingen en ouders voor worden uitgenodigd, in de steigers zetten.

Uit de krant