Afbeelding

Al 300 deelnemers voor fietstocht 'Stap op tegen kanker'

Algemeen

HILVERSUM - Meer dan 300 deelnemers stappen zondag 29 maart op de fiets. Zij doen mee aan de tocht 'Stap op tegen kanker', het fietsevenement waarmee zo veel mogelijk euro's worden opgehaald zodat Tergooi een chemotuin kan realiseren in Hilversum.

Om 9.00 uur klinkt het startschot. Actrice Tjitske Reidinga en burgemeester Pieter Broertjes schieten de deelnemers weg voor hun rondje van 30, 60 of 100 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Aan de start van deze fietstocht van Gooise Wielerclub de Adelaar verschijnen onder meer de sprintploeg van de KNWU en het Rabobank Development Team. Ook twee leden van de raad van bestuur van Tergooi stappen op. Voorzitter Ruurd Jan Roorda en Hans den Hollander doen zondag mee.

Inschrijven
Alle afstanden zijn na het vertrek van het peloton ook individueel te rijden. Kinderen tot 16 jaar doen gratis mee. De bijdrage voor de 30 kilometer bedraagt 25 euro, voor de 60 en 100 kilometer is het inschrijfgeld 50 euro. Inschrijven is mogelijk via de website van de KNWU of zondag bij het ziekenhuis in Hilversum aan de Van Riebeeckweg 212 tussen 9.00 en 11.00 uur.

Kosten
Tergooi hoopt een nieuwe voorziening te kunnen realiseren. De opbrengsten van de toertocht komen ten goede aan de realisatie van het speciaal ontworpen paviljoen in de tuin van het ziekenhuis, waar patiënten hun chemotherapie kunnen krijgen: de chemotuin. De kosten voor dit nieuwe paviljoen bedragen 200.000 euro, waarvan 140.000 euro al is opgehaald door fondsenwerving van de Stichting Vrienden van Tergooi.

Uit de krant