Havenstraat Hilversum
Havenstraat Hilversum

Onvrede over gemeente bij ondernemer Havenstraat

Algemeen

HILVERSUM - "Hier op de Havenstraat zitten mensen die iets kunnen en willen betekenen voor Hilversum, maar we zitten hier voor spek en bonen." Orhan Polat, ondernemer aan de Havenstraat die vanuit BusinessRoom-Hilversum diverse activiteiten heeft ontplooid zoals het opzetten van ondernemersvereniging HVO, zegt onder onder andere dat een convenant is opgesteld dat zowel binnen als buiten het raadhuis stelselmatig wordt ondermijnd.

De druppel die de welbekende emmer deed overlopen was het moeten afgelasten van Christmas Village medio december van vorig jaar. Polat kreeg twee maal in identieke brieven nee te horen op de twee ingediende subsidieverzoeken. Alleen de data waren aangepast in het schrijven van de gemeente. Het idee van een kerstmarkt over twee dagen voor expats in hartje centrum kreeg het stempel 'sympathiek, maar commercieel', waardoor de gemeente de hand op de knip hield. Verdere uitleg ontbrak.

Raadsel
Polat ontkent ook niet dat het nieuwe kerstevenement dat hij wilde houden commerciële aspecten heeft, maar dat het eveneens bedoeld was om te verbinden. Zo was samenwerking gezocht met Museum Hilversum, Top2000, en Winter Hilversum en hadden diverse ondernemers uit het centrum aangegeven een chalet te willen huren. "Hoezo is het evenement afgewezen met als uitleg 'het valt onder maatschappelijke ontwikkeling'", vraagt Polat zich hardop af. Het is voor hem nog altijd een raadsel waarom de gemeente de afwijzing daarop heeft gebaseerd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant