Afbeelding

Nog 20.000 euro te gaan voor chemotuin na fietstocht Stap op tegen kanker

Algemeen

HILVERSUM - Het was geen Gent-Wevelgem, maar de omstandigheden voor de fietstocht Stap op tegen kanker waren ook verre van ideaal. Het was vooral erg nat. Ondanks de regen stapten ongeveer 600 deelnemers op de fiets om daarmee geld in te zamelen voor de chemotuin van Tergooi Hilversum. De opbrengst van vandaag was 40.000 euro, waardoor de teller nu op 180.000 euro staat en er nog 20.000 euro nodig is.

Vanaf het parkeerterrein van Tergooi Hilversum gaf 'Gooische Vrouw' Tjitske Reidinga samen met burgemeester Pieter Broertjes om 9.15 uur het startschot van de wielertoertocht, die in organisatorische handen was van de Gooise Wielerclub de Adelaar. Het peloton werd aangevoerd door de sprintploeg van de KNWU en het Rabobank Development Team en werd begeleid door de politie Midden-Nederland en de Dienst Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Alle afstanden (30, 60 en 100 kilometer) konden na vertrek van het peloton individueel gereden worden.

Jong en oud
In totaal hadden zich 531 deelnemers ingeschreven. Dat leverde een bedrag van 36.197 euro op. Dit bedrag werd met een cheque door de voorzitter van de KNWU Huib Kloosterhuis overhandigd aan Pieter van den Berg (internist-oncoloog van Tergooi en initiatiefnemer van de chemotuin). Ter plekke kwamen er nog eens 100 inschrijvingen bij, waardoor het eindbedrag uitkwam op in totaal 40.000 euro. De oudste deelnemer was 75 jaar, de jongste deelnemer (net) 11 jaar.

Einddoel
"Ik ben er trots op dat we met deze toertocht zo'n enorm bedrag bij elkaar hebben kunnen fietsen en we weer een beetje dichter bij het einddoel komen: de realisatie van de chemotuin", aldus Van den Berg. "Ik ben alle deelnemers heel erg dankbaar en vooral ook de KNWU, De Adelaar en de WEP (Waardering Erkenning Politie) die deze bijzondere toertocht mogelijk hebben gemaakt."

Zorgbudget
Tergooi wil een plek realiseren voor patiënten die chemotherapie moeten ondergaan. De kosten voor het paviljoen in de chemotuin worden geraamd op 200.000 euro, die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden. De Stichting Vrienden van Tergooi zet zich in om fondsen te werven voor het paviljoen. Na de toertocht van vandaag moet nog ongeveer 20.000 euro opgehaald worden om de chemotuin volledig te kunnen financieren.

Uit de krant