Afbeelding

Hilversum Hurricanes komen tekort tegen Arnhem Falcons

Algemeen

HILVERSUM - Na vier wedstrijden in de eredivisie hebben de Hilversum Hurricanes twee winstpartijen en twee nederlagen op zak. Vandaag verloren de American footballers uit de mediastad met 27-14 in Arnhem van de Falcons.

De Hilversummers begonnen sterk aan het duel. Na het slappe optreden tegen de Rotterdam Trojans twee weken geleden had de ploeg iets recht te zetten. Nick da Costa scoorde een touchdown en ook het extra punt werd gemaakt: 0-7. De thuisploeg kwam met een lange run langszij (7-7). Door het slechte weer kregen de running backs van beide teams voornamelijk de bal. Hierdoor verliep de tijd snel. Voor de rust kwamen de Falcons op 13-7.

Na de hervatting wisten de Hilversummers opnieuw de leiding te nemen. Quarterback Maurice Tielen zag Daan Bording vrijstaan in de endzone: 13-14. Daarmee was het aanvallend gedaan met de Hurricanes. De Arnhemmers gebruikten hun running game goed en verdedigden daarnaast sterk. Hierdoor liepen de gastheren uit naar 27-14. 

Zondag 12 april ontvangen de Hilversummers divisieleider Amsterdam Crusaders op 't Jagerspaadje. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Uit de krant