Afbeelding

Verbouwing Wilhelminastraat valt fors duurder uit

Algemeen

HILVERSUM - Wethouders Eric van der Want (links op de foto) en Arjo Klamer (rechts) openden elf dagen geleden het verbouwde pand aan de Wilhelminastraat 1-19. Het onderkomen van het Sociaal Plein moest gereed gemaakt worden om Hilversummers te kunnen ontvangen die vragen hebben over zorg, werk en inkomen. Nu blijkt dat deze verbouwing behoorlijk duurder is uitgevallen dan geraamd.

In een brief aan de gemeenteraad meldt Van der Want dat het Hilversum 120.000 euro extra heeft gekost dan vooraf was gedacht. Dat de kosten zijn gestegen heeft te maken met de inbreng van inwoners. Leden van de Wmo-raad hebben tijdens het proces ideeën aangereikt. Daar is de gemeente Hilversum mee aan de slag gegaan. 

Trots
"U heeft tijdens de raadsvergadering van 8 oktober op het belang van deze input gewezen en aangegeven dat de toegankelijkheid en uitstraling van de Wilhelminastraat moet worden verbeterd", zo schrijft de democraat aan de Hilversumse politiek. "Dit heeft geleid tot een resultaat waar ik heel trots op ben, want de Wilhelminastraat voldoet nu aan de gewenste representatieve uitstraling én toegankelijkheid voor al onze inwoners met een hulpvraag op het terrein van werk, inkomen én zorg. Daarbij zijn er spreekkamers gerealiseerd, waar persoonlijke gesprekken kunnen worden gevoerd."

Meer hierover donderdag 2 april in HilversumsNieuws.

Uit de krant