Afbeelding

Crowdfundingsactie om Hilversum Alive mogelijk te maken

Algemeen

HILVERSUM - Het is nog maar de vraag of Hilversum Alive dit jaar doorgaat. De organisatie kampt nog met een tekort van 25.000 euro. Om dat geld bij elkaar te krijgen is Stichting Hilversum Alive nu een crowdfundingsactie begonnen.

De eerste 22 supporters hebben al een bijdrage gegeven. Zij hebben 480 euro gedoneerd. Dat is 2 procent van het totaalbedrag dat nodig is. Op deze manier hoopt de stichting het driedaagse festival eind juni toch te kunnen verzorgen. Het geld moet half juni binnen zijn, anders gaat het evenement alsnog niet door.

Campagne
Op de website www.voorjebuurt.nl is de Stichting Hilversum Alive een campagne begonnen. Zij stelt opnieuw een feest te willen maken van Alive. De kosten van dit festival zijn hoog. Zo gaat er bijvoorbeeld al 100.000 euro naar de artiesten die optreden. Ondanks bijdragen van onder meer de gemeente Hilversum en horecaondernemers komt de organisatie nog geld tekort. Daarom doet zij nu een beroep op het publiek. "We zijn ervan overtuigd dat het ons lukt om het festival dit jaar opnieuw door te laten gaan, met jullie steun! Alive hoort bij Hilversum", zo schrijft de stichting.

Meer hierover donderdag 2 april in HilversumsNieuws.

Uit de krant