Afbeelding

Bouwvergunning is al binnen voor chemotuin Tergooi

Algemeen

HILVERSUM - De financiering is nog niet helemaal rond, maar de gemeente Hilversum heeft de vergunning al verstrekt. Op 20.000 euro na - het bedrag dat het ziekenhuis nog tekort komt - lijkt niets de komst van de chemotuin bij Tergooi in de weg te staan.

Dit betekent dat Tergooi nu een planning kan gaan maken voor de bouw van deze bijzondere plek: een houten constructie met glazen dak en zeven zitplaatsen ingebed in de natuur, waar kankerpatiënten hun chemotherapie kunnen ondergaan.

Grote donaties
De Stichting Vrienden van Tergooi heeft zich de afgelopen maanden ingezet om fondsen te werven voor het paviljoen. De stichting kreeg al grote donaties van de Stichting research ondersteuning Tergooi, Dr. Izak Wessel Stichting en enkele farmaceuten. Afgelopen weekend werd in samenwerking met de KNWU, GWC de Adelaar en stichting WEP de toertocht 'Stap op tegen kanker' gereden. Ook de stichting Roparun heeft een flinke donatie gedaan, waardoor de financiering om te kunnen starten met de bouw vrijwel rond is.     

Snelheid
Voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi Ruurd Jan Roorda: "De snelheid waarmee we het totaalbedrag bij elkaar hebben gekregen, in combinatie met de opbrengst van de toertocht, was boven verwachting. Wij zijn gegrepen door het enthousiasme waarmee mensen hebben meegefietst en dankbaar voor de vele donaties die zijn gedaan. Het bedrag van 200.000 euro is bijna bij elkaar gebracht, maar we blijven voorlopig alle inspanningen voor de chemotuin ondersteunen, zodat we aandacht kunnen besteden aan de verdere aankleding om het verblijf voor de patiënten zo aangenaam mogelijk kunnen maken."

Uit de krant