Afbeelding

Tweede paasfestival Hilversum kan rekenen op meer deelnemers

Cultureel

HILVERSUM - Voor veel mensen is tweede paasdag de uitgelezen mogelijkheid zich te vermaken in een woonboulevard. Maar voor wie eens wat anders wil dan clichématig een woonwinkel in- en uitlopen, kan maandag 6 april terecht in het centrum van Hilversum. Daar vindt vanaf 14.00 uur op verschillende locaties het paasfestival plaats.

Het festival wil een breed publiek trekken. Er is voor ieder wat wils. Het motto van het Hilversumse evenement is dan ook: de dag waarop alles draait om muziek, lekker dansen, drinken en gezelligheid. In totaal zijn er maandag achttien gratis optredens bij te wonen. Deze zijn verspreid over vijftien aparte plekken in het centrum. De muziekgenres die voorbij komen zijn funk, soul, jazz, pop en rock. Café InDubio aan de Langestraat en Soulkitchen openen het bal om 14.00 uur. Bij de eerste kroeg treedt Sacha & The Sharp Five op, terwijl bij het café aan de Groest een unplugged optreden begint.

Hierna beginnen er elk nieuw uur minimaal twee optredens. Overige deelnemers aan het paasfestival zijn: The Guardian, Vintage Winebar, Café nul vijfendertig, Rex Hilversum, Café de Dokter, Cartouche, Gastrobar KURK, Gooisch Podium, The Skiff, De Kei, Luno Kitchen en Vida. In podium de Vorstin vindt de afsluiting plaats. Om 21.00 uur staat soulzangeres Sarah Jane daar op de bühne. Een uur later verzorgen Rilan & The Bombardiers het slotoptreden. Deze Haarlemse band brengt een mix van rock en soul met vleugjes hiphop en funk.

Vorig jaar was de eerste editie van het paasfestival. Toen was het op 21 april iets kleinschaliger met zeventien acts en dertien deelnemers.

Uit de krant