Afbeelding

Theater Achterom stopt er definitief mee

Algemeen

HILVERSUM - Ook in 2015 zijn er nog mooie voorstellingen in Theater Achterom. Deze tekst was enkele weken op meerdere locaties in Hilversum te lezen op spandoeken. Nu blijkt dat 2015 ook echt het laatste jaar is van de culturele instelling.

Het bestuur van Stichting Theater Achterom heeft de knoop doorgehakt. Het Hilversumse theater moet het pand aan de Eemnesserweg 7 uit, nadat bekend was geworden dat het huurcontract na dit jaar niet meer verlengd wordt. Een doorstart op een andere geschikte locatie in Hilversum is in de nieuwe beleidslijnen van de gemeente voor het bestuur geen haalbare optie. Zo luidt het argument. De bestuurders hadden graag hun besluit mondeling willen toelichten aan wethouder Wimar Jaeger van Cultuur, maar dat is niet gelukt.

Dat betekent dat er na 45 jaar een einde komt aan Theater Achterom. Het bestuur van Theater Achterom wil graag in samenspraak met de gemeente Hilversum komen tot een sociaal plan voor haar medewerkers. Eerder dit jaar maakte Toneelgroep Ars, gebruiker van het pand, dat zij er na 90 jaar mee stopt. De onzekere toekomst was een van de overwegingen om de handdoek te gooien.

Uit de krant