Afbeelding

Burgerinitiatief Peuro over grens van 40.000 handtekeningen heen

Algemeen

HILVERSUM - Het aantal van 40.000 handtekeningen was niet zo snel gerealiseerd als het burgerinitiatief van de Farao der Nederlanden, maar inmiddels heeft de actie op peuro.nl deze grens wel geslecht. Ook het burgerinitiatief om parlementaire enquête te houden ver de invoering van de euro komt nu ter sprake in de Tweede Kamer.

Auteurs Thierry Baudet, Victor Broers en Arnoud Wellens zijn deze actie gestart. Arjo Klamer, wethouder in Hilversum en hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een van de steunpilaren van dit burgerinitiatief. "Hoe kan het zijn dat zo'n ingrijpende beslissing in onze geschiedenis is genomen zonder naar de waarschuwingen van een groep economen te luisteren? Wat is het fundament", was de uitleg van de Hilversummer in HilversumsNieuws van 19 maart.

Nu er 40.000 handtekeningen binnen zijn, komt dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer. Tijdens het debat krijgen de Peuro-mensen de kans hun initiatief toe te lichten. Een meerderheid van de politiek in Den Haag is nodig om daadwerkelijk een parlementaire enquête te kunnen starten.

Uit de krant