Afbeelding

Centrum zit zaterdag weer vol denksporters

Algemeen

HILVERSUM - Ze nemen deze zaterdag weer plaats achter het bord of de tafel midden tussen het winkelend publiek. De denksporters nemen het centrum over. Voor de dertiende keer vindt het denksportfestijn Hilversum Denkt plaats.

De denksporters zitten zaterdag vanaf 10.00 uur verspreid over het centrum tussen de mensen die met tassen rondlopen. De grote tent op de Kerkbrink is het decor van een sneldamtoernooi. In gebouw De Akker aan het Melkpad gaan de bridgers aan de slag, terwijl in de passage van de Kerkstraat en in de Gooische Brink een Go-toernooi wordt gehouden. Frank Janssen geeft op de Kerkbrink Go-demonstraties.

Schaken is altijd een van de hoofdonderdelen van Hilversum Denkt. Ook schaakliefhebbers kunnen terecht in de passage van de Kerkstraat en in de Gooische Brink. Hans Böhm verzorgt van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur een schaaksimultaan. Wie mee wil doen, kan gratis aanschuiven. Mahjong is een extra onderdeel tijdens deze dertiende editie. Dit is een Chinees gezelschapsspel, dat gespeeld wordt door vier spelers. Het is ieder voor zich. Het Goois mahjonggenootschap De Groene Draak verzorgt vanaf 10.00 uur uitleg en demonstraties in de tent op de Kerkbrink.

Hilversum Denkt begon in 2003. Alle denksportverenigingen van Hilversum en de gemeente willen met dit initiatief sporten als schaken, dammen, Go, bridgen en mahjong onder de aandacht brengen van een groot publiek en de Hilversummers op deze manier bij de denksporten te betrekken. "Nieuwe spelers zijn bij de verenigingen altijd welkom", zo staat in het persbericht geschreven.

Uit de krant