Afbeelding

Radicaliseringscoördinator al meerdere malen benaderd door scholen

Algemeen

HILVERSUM - Uit het niets presenteerde de gemeente Hilversum een viijfstappenplan om radicalisering al in een heel vroeg stadium te tackelen. Een van de maatregelen was het aanstellen van een coördinator of contactpersoon radicalisering. Een kleine maand verder lijkt het weer stil op dat front, maar dit gemeentelijke aanspreekpunt blijkt achter de schermen regelmatig benaderd te worden.

"Er is al meerdere malen gebruik gemaakt van de coördinator, meerdere malen door medewerkers van scholen", is het antwoord dat uit het raadhuis komt. "Bewoners hebben aangegeven te willen praten. Interne partijen hebben zich gemeld. Allemaal met het doel om met elkaar af te stemmen, met elkaar in contact te komen en te blijven. En om vertrouwen op te bouwen."

Met het plan van aanpak dat burgemeester Pieter Broertjes op 10 maart tijdens een informatieavond over radicalisering presenteerde, geeft Hilversum aan met deze materie proactief aan de gang te gaan. Vorig jaar september werd bekend dat een Hilversums gezin was afgereisd naar het gebied van de Islamitische Staat (IS) in Syrië. Met het vijfstappenplan, waaronder het aanstellen van een coördinator, moet dat voorkomen worden. "Een contactpersoon kan hierin een cruciale rol spelen. Betrokken partijen moeten een ingang hebben bij de gemeente", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant