Afbeelding

Kinderzwerfboek is een project van alle Hilversummers

Algemeen

HILVERSUM - Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken worden overal achtergelaten en de vinder mag het boek gratis meenemen om te lezen. Als het boek uit is, laat je het weer verder zwerven of breng je het naar een kinderzwerfboekstation. Dankzij Nicolette de Gooijer, de Hilversumse ambassadeur van het Kinderzwerfboek, zijn er nu ook in Hilversum vaste plekken voor de zwerfboeken.

"Omdat ik zelf in het onderwijs werk weet ik hoe belangrijk lezen voor kinderen is", vertelt De Gooijer. "Door te lezen gaat de wereld voor kinderen open. Het prikkelt de fantasie, je kunt er veel van leren, maar boven alles is lezen gewoon heel leuk. Daarbij is een boek altijd en overal te gebruiken, een groot voordeel vergeleken met digitale media. Kinderzwerfboeken lezen de kinderen zelf, maar ze zijn ook mee te nemen om voor te lezen."

Vriendje
Kinderzwerfboek is begonnen zonder vaste plekken om de boeken te vinden en terug te brengen, maar al snel bleek dat de kinderen hier wel behoefte aan hadden. "Nog steeds mogen ze het boek aan een vriendje doorgeven of gewoon laten zwerven", benadrukt De Gooijer. "Daarnaast hebben we nu ook in Hilversum vaste kinderzwerfboekstations waar je zeker weet dat je er boeken zult vinden. De opening van het kinderzwerfboekenstation was 25 maart in St. Joseph. De kinderen van de wekelijkse voorleesclub hebben meteen een boek meegenomen en toegezegd voor de boekenkast te zullen zorgen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant