Afbeelding

Oprichting van Hilversumse sportraad is wenselijk

Algemeen

HILVERSUM - De Hilversumse sport zou zich moeten verenigen in een sportraad of - sportplatform. Dit orgaan kan dan fungeren als gesprekspartner van de gemeente Hilversum, waardoor sneller en makkelijker sportzaken te regelen zijn.

Dat was een van de conclusies die gisteravond getrokken werd in het raadhuis tijdens de eerste bijeenkomst over de kerntaken en -rollen van de gemeente. De Hilversumse gemeenteraad wil met deze discussiesessies werken aan een meer zichtbare en herkenbare lokale democratie.

Tussen de linies
Lang bleef tussen de linies hangen wie dan het initiatief moet nemen om deze sportraad op te richten. De sport wees naar de gemeente en politiek, terwijl die het juist wenselijk vinden dat de sport zelf de handschoen oppakt. Uiteindelijk hakte wethouder Floris Voorink de knoop door en zei dat hij vandaag in de mail kruipt om diverse voorzitters uit te nodigen om te praten over mogelijke oprichting van dit overkoepelende orgaan.

Donderdag 16 april staat de tweede bijeenkomst op de agenda. Om 19.30 uur begint de sessie over de lokale economie met wederom Tom van 'Hek als gespreksleider.

Uit de krant