Afbeelding

Vliegtuigje belandt met neus in het gras op Vliegveld Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Het neuswiel van een vliegtuig is vanmiddag afgebroken. Hierdoor kwam het vliegtuigje met het neus op de grote groene graszode van Vliegveld Hilversum te liggen. Uiteindelijk viel alles reuze mee.

De eerste berichten over het ongeval leken alarmerend. Ter plekke bleek de situatie niet zo ernstig. Vermoedelijk is het neuswiel van het vliegtuigje tijdens het taxiën losgeschoten en daardoor belandde het op de grond. De hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter werden gealarmeerd. Niemand raakte gewond, wel liep het vliegtuigje schade op door de onbedoelde schuiver.

Speculeren
Via sociale media hadden veel mensen gehoord en gelezen over het ongeval. Dat was reden voor diverse personen even poolshoogte te nemen op de Noodweg. In de verte, op het grasveld, ligt het vliegtuigje er een beetje zielig bij. Langs de kant, vlakbij Vliegschool Hilversum, zitten mensen op een bankje. Terwijl ze waarnemen wat er honderden meters verderop gebeurt op het gras eten ze een ijsje of genieten van de zon. Een klein aantal mensen loopt met camera's, variërend van groot tot klein, rond en probeert een goed plaatje te schieten. Dat is nog niet zo makkelijk met de heiigheid. Twee cameraploegen schieten beelden. In de tussentijd speculeren enkele toeschouwers over de mogelijke toedracht van het ongeval. Voor de meesten is snel duidelijk dat het alleszins meevalt. De camera's gaan weer in de tas of als het ijsje op is, vertrekken ze weer.

Vorig jaar was er al een incident op Vliegveld Hilversum. Toen kwam een helikopter hard in aanraking met de grond. Bij dit ongeluk raakten drie mensen gewond.

Uit de krant