Afbeelding

Nieuwe penningmeester voor RTi-bestuur; verzet van Van Osch gaat door

Algemeen

HILVERSUM - Is de bestuurssoap bij RTi Hilversum voorbij? Voorzitter Arya Tariverdi meldt dat de Kamer van Koophandel Frans van Osch officieel heeft uitgeschreven en inmiddels is een nieuwe penningmeester benoemd. Of die ook echt kan gaan beginnen, valt te bezien. Van Osch staakt zijn verzet niet en noemt de benoeming van een opvolger onrechtmatig.

"Ik hoop dat we ons nu kunnen bezighouden met mooie en leuke toekomstplannen", zegt Tariverdi. De afgelopen maanden kwam het op 15 januari aangetreden bestuur van RTi Hilversum negatief in het nieuws. Van Osch en Tariverdi leefden in onmin met elkaar. Beiden zeiden het vertrouwen in elkaar op, maar de voorzitter had de steun van secretaris Linda van Essen en de RTi-organisatie. De KvK heeft Van Osch nu uitgeschreven op basis van juridische stukken. De bevestiging hiervan kwam dinsdag binnen. Eerder schreven ze hem al uit, maar moesten dat terugdraaien.

Bestrijden
"Dit muisje gaat nog een staartje krijgen", reageert Van Osch. Hij kondigt aan bezwaar aan te tekenen bij de Kamer van Koophandel. Volgens hem kan hij statutair helemaal niet worden uitgeschreven. De benoeming van de nieuwe penningmeester noemt hij onrechtmatig. "Dat ga ik onmiddellijk bestrijden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant