Inwoners en gemeente moeten samen de handen uit de mouwen steken

HILVERSUM - Ook al was het zijn verjaardag, wethouder Wimar Jaeger stroopte zaterdag de mouwen op om samen met bewoners van het Zeverijn en later het Wandelpad te werken aan het verfraaien van de Hilversumse buurten. Daarmee maakte hij een start met de buurtgerichte aanpak die dit college zo wenst.

Het was geen eenmalige actie om even snel goodwill te kweken. Jaeger en collega Arjo Klamer trekken er veel vaker op uit met als bedoeling de levendigheid in de Hilversumse buurten aan te pakken en de betrokkenheid van de bewoners bij de eigen leefomgeving te vergroten. Hilversummers en gemeente hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor hun stad. In de huidige participatiesamenleving is het de bedoeling dat inwoners zelf actiever worden en de gemeente daarin snel kan faciliteren en stimuleren.

Uitblinken
In Hilversum heet dit uitblinken. Het idee om gezamenlijk te werken aan een meer leefbare, veiliger, socialere en schonere wijk is afkomstig uit Rotterdam, waar ze het 'opzomeren' noemen. "We hopen in de buurten het gesprek op gang te krijgen wat mensen nou willen met hun eigen buurt. Hoe willen zij dat invullen? Daarnaast hopen we op een vliegwieleffect. Dat buurten elkaar aansteken en dat steeds meer Hilversummers betrokken worden. In Rotterdam doen daar nu 90.000 mensen aan mee", vertellen Klamer en Jaeger.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten