Afbeelding

De Melkfabriek sleept beide HAP-prijzen in de wacht

Algemeen

HILVERSUM - Niet een, maar twee prijzen voor De Melkfabriek tijdens de uitreiking van de Hilversumse Architectuurprijs (HAP). Inbo Architecten won woensdagavond in het Hilversumse raadhuis de jury- en publieksprijs.

Wytze Patijn overhandigde Trude de Vroomen de Vakprijs voor het ontwerp van het pand aan de Larenseweg. Een klein half uurtje later mocht de vertegenwoordiger van Inbo Architecten weer naar voren komen toen bleek dat ook de meerderheid van het publiek De Melkabriek het mooiste project vond. In totaal waren negen gebouwen of architectonische hoogstandjes genomineerd voor de tweejaarlijkse prijs.

Naast de uitreiking van de twee prijzen waren er woensdagavond diverse gastsprekers. Peter van Dulst, voorzitter Stichting Hilversumse Architectuurprijs, verzorgde het voorwoord. Daarna was er een themadiscussie over de centrumvisie en leegstand. Wethouder Floris Voorink, Ronald Majoor van Castanea Bedrijfsmakelaars, Raoul van de Wetering van Makeltrent BV, Kim van Kampen (ondernemer en voorzitter BV Hilversum) en Ondernemer van het Jaar Edwin Spitsbaard gingen met elkaar in discussie.

Uit de krant