Afbeelding

Parcoursrecord blijft uit bij City Run

Algemeen

HILVERSUM - Hard ging het wel bij de wedstrijdloop, maar het parcoursrecord sneuvelde aan het begin van de middag niet. De Keniaan Isaac Langat finishte als eerste in een tijd van 28,14 minuten. Jesper van der Wielen ging op jacht naar het Nederlands record op de 10 kilometer, maar ook hij kwam tekort. Hij eindige na Silas Ngetich (Kenia) als derde bij de wedstrijdlopers in 28,41 minuten. 

De City Run werd zaterdagavond afgetrapt door 440 vrouwen, die deelnamen aan de Ladies Run. Nora Wevers was de snelste op de 2,5 kilometer en Dorian Wevers legde de 5 kilometer als snelste af. Vandaag verschenen de jonkies als eerste aan de start. Honderden jonge lopers liepen hun 1500 meter. Dat deden zij solo of met een van hun ouders tijdens de Family Run.

Opwachten
Bij de Business Run over 5 kilometer was de eerste deelnemer al binnen 18 minuten binnen. Aan dit onderdeel deden ook de vijf Hilversumse wethouders mee. Eric van der Want was verreweg de snelste. Hij wachtte zijn collega's - Klamer, Voorink, Jaeger en Van Vroonhoven-Kok - op bij de finishlijn, waar het kwartet na 33 minuten aankwam. Hierna volgden nog de 10 kilometers lopers van de 'zakenloop' en de 5 en 10 kilometer van de prestatieloop. 

Mediapark
Naast zo'n 10.000 lopers stonden er ook duizenden mensen langs het parcours om de lopers aan te moedigen. De loop over 10 kilometer ging over het Mediapark. Lang was het maar de vraag of het Mediapark kon worden opgenomen in de route. Dat had te maken met veiligheidsredenen, maar op het laatst kreeg de organisatie toch het groene licht. Niet-lopers konden zich vermaken op het anders ingerichte marktterrein. Zo waren er allerlei activiteiten voor kinderen en waren er diverse kraampjes waar eten en drinken gehaald konden worden.

De organisatie meldde op Twitter dat zij terugkijkt op een 'fantastische dag'. Aan het einde van het evenement kwam er toch een klein smetje. Door de toenemende wind viel een tent op het marktterrein om, waarbij drie personen lichtgewond zijn geraakt.

Uit de krant