Afbeelding

Gemeente huldigt rugbykampioenen

Algemeen

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes en wethouders Floris Voorink en Wimar Jaeger heten het eerste team van Rugby Club Hilversum vanavond welkom in het raadhuis. De gemeente huldigt om 18.00 uur de kersverse landskampioen.

Als het aan de rugbyers zelf had gelegen, had de huldiging zaterdag, toen de titel werd binnengesleept, al plaatsgevonden. Dat kon niet geregeld worden omdat het voltallige gemeentebestuur aanwezig was bij de Korporaal van Oudheudsenkazerne, waar wederom een MH17-rouwstoet arriveerde. Vanavond is de huldiging dan wel gepland. Spelers en technische staf mogen langskomen met hun aanhang om nog eens een feestje te vieren wegens het binnenhalen van de zeventiende landstitel.

RC Hilversum versloeg zaterdag The Dukes met 22-11 in Amsterdam, waar de twee beste ereklassers in een direct duel beslisten wie zich landskampioen mocht noemen. Dankzij een sterke tweede helft, waarin de blauw-witten twee tries en een conversie noteerden ging de Herman van Broekhuizen Beker mee naar Sportpark Berestein.

Uit de krant