Afbeelding
update

FC Hilversum moet titel in beslissingsduel pakken

Sport

HILVERSUM - FC Hilversum wacht een barrage. De groen-witten deden zaterdag wat ze moesten doen. Bij De Vecht in Loenen won het keurkorps van trainer Rick Schipper met 1-5. Omdat gedeeld koploper DHSC ook de volle buit pakte, spelen beide ploegen morgen een beslissingsduel.

De ban was zaterdag al snel gebroken. Sercan Ozturk maakte al na 4 minuten de 0-1. Een klein kwartier later maakte hij de tweede treffer na een fout van de keeper van De Vecht. Hilversum ging met een 0-3 de rust in nadat Nourdin Bourazma had gescoord.

Eindsprint
Na de hervatting scoorde de thuisploeg, maar de bezoekers kwamen nooit echt in de problemen. Jody Arp en Ozturk bepaalden in de slotfase de eindstand. Het betekende de twaalfde overwinning achtereen. De formidabele eindsprint heeft nog niet geresulteerd in de titel van de zaterdag derde klasse C, omdat DHSC zaterdag met 3-0 won van Altius.

Nacompetitie
Beide ploegen hebben na 26 partijen 58 punten. Omdat het kampioenschap niet op doelsaldo wordt beslist, ontmoeten de twee elkaar morgen al. De nacompetitie begint zaterdag al. De twee nummers één ontmoeten elkaar dinsdag 12 mei om 20.15 uur op het complex van sv Zeist aan de Huis ter Heideweg 19. Als Hilversum morgen verliest dan is het deelnemer aan de promotiedegradatiewedstrijden, aangezien de groen-witten de derde periode hebben gewonnen.