Afbeelding

Ondernemer Menno Bijlard wil niveau vasthouden

Algemeen

HILVERSUM - De rij voor de zaak was vorige week zaterdag lang. Veel Hilversummers wilden wel een patatje halen bij Menno Bijlard, nadat het Algemeen Dagblad had geconstateerd dat zijn friet 'uitmuntend' is. In het landelijke dagblad scoorde Bijlard een 9,5. Daar is de ondernemer, die vandaag weer op de Hilversumse markt is te vinden heel blij mee. "We doen ons best en we hopen dit niveau vast te houden", zei hij deze week in HilversumsNieuws. 

Op de markt is hij een bekende verschijning, maar inmiddels is hij ook landelijk ontdekt door het Algemeen Dagblad. In de jaarlijkse friettest van de krant, wordt Bijlard namelijk geprezen om zijn kwaliteit. "Klanten weten hem goed te vinden. En terecht, want dit is weer smullen. Heerlijk krokant, uitstekend van smaak," zo concludeert de krant. Het jaarlijkse lijstje trekt veel aandacht, aangezien lokale ondernemers opeens landelijk worden gepresenteerd.

Voor Bijlard kwam de notering als een grote verassing. "In eerste instantie dachten we dat ze ons ook dit jaar weer over zouden slaan. Maar ja, niet dus." De ondernemers worden aangemeld door bezoekers die de krant er graag op willen wijzen dat er lekkere friet wordt gebakken." En op die manier bepalen hun dat ze dan ook bij ons langskomen om te kijken hoe het is. Ik denk dat het zo in zijn werk gaat," vertelde de friteskunstenaar in een interview op Radio 6FM.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant