Na het paasfestival introduceert de Hilversumse horeca nu ook het pinksterfestival.
Na het paasfestival introduceert de Hilversumse horeca nu ook het pinksterfestival.

Pinksterfestival: zelfde opzet, ander Hilversums evenement

Algemeen

HILVERSUM - Wat we met Pasen kunnen, moet ook met Pinksteren lukken, moet een deel van de Hilversumse horecaondernemers in het centrum gedacht hebben. Maandag 25 mei verzorgen zij het eerste gratis pinksterfestival. Op dertien locaties treden muzikanten en acts op. Het nieuwe evenement brengt jazz, blues en soul.

Momenten als tweede paas- en pinksterdag vullen veel mensen in met een bezoek aan meubelboulevards, het strand of de natuur. Diverse ondernemers uit het centrum willen de Hilversummers naar het hart van de stad krijgen. Met een programma dat de bezoekers tussen 14.00 en 21.00 uur langs diverse kroegen en horecagelegenheden brengt, willen zij een goed alternatief bieden voor dit soort 'doelloze dagen', zoals Kees Verhoeff van de Vintage Wijnbar en Gastrobar Kurk ze noemt. Het credo is meer gezelligheid bieden en daardoor meer reuring krijgen in de binnenstad.

Route
De twee paasfestivals, in 2014 en 2015, waren voor de ondernemers het bewijs dat er in Hilversum behoefte is aan muziekevenementen. "We zagen dat de bezoekers het programma via de festivalroute volgden", aldus Verhoeff. De opzet van het pinksterfestival is hetzelfde, maar het gaat maandag wel om een ander evenement. De nadruk ligt ditmaal op jazz, blues en soul.

Aftrap
De aftrap is om 14.00 uur in Café Nulvijfendertig en in de Wijnbar. Ieder uur beginnen er op twee locaties optredens, op 19.00 uur na. Het afsluitende optreden is van Bruut. Plaats van handeling is Poppodium de Vorstin. Andere deelnemers zijn The Skiff, Soulkitchen, Café InDubio, Luno Kitchen, Rex, Vida, The Guardian, Café De Kei en Café De Dokter.

Uit de krant