Gezelschap brengt 24 juni bezoek aan het Langgewenst.
Gezelschap brengt 24 juni bezoek aan het Langgewenst.

'De 12 uur van centrum Hilversum' hét inspraakmoment voor de Centrumvisie

Algemeen

HILVERSUM - De Hilversumse politiek vroeg er al meerdere keren naar: wanneer kunnen inwoners hun ideeën over het centrum spuien? Het antwoord luidt: woensdag 24 juni. Dan houdt de gemeente 'De 12 uur van centrum Hilversum'.

Hilversummers, ondernemers, bezoekers en vertegenwoordigers van instellingen krijgen die dag de kans om mee te praten en te denken over de plannen voor de binnenstad. Het Hilversumse college heeft zelf een Centrumvisie opgesteld, waarin zij aangeeft te investeren in de pleinen, groen, bereikbaarheid en het beter beschermen van karakteristieke panden. Doel is een gevarieerd cultureel aanbod, een aantrekkelijk winkelbestand en goede uitgaansvoorzieningen te creëren. De gemeenteraad heeft ook al voorstellen mogen doen, maar die zijn nog niet te lezen in het voorontwerp.

Urban safari
Woensdag 24 juni is er een twaalf uur durend programma: van 8.00 tot 20.00 uur. Samen met centrumbewoners start de gemeente dit evenement met een ontbijtje. Daarna zijn er workshops en rondleidingen, zoals storytelling, gastvrijheid en urban safari en brengt het gezelschap een bezoek aan het marktterrein en het Vitushof. Deelnemers van dit evenement kunnen in deze tijd ook in gesprek gaan met wethouders en raadsleden. De Kerkbrink (Museum Hilversum) is de centrale locatie van 'De 12 uur van centrum Hilversum'. De resultaten van deze happening neemt het college mee bij de definitieve vaststelling van de Centrumvisie.

Uitdagingen
"We gaan op 24 juni graag in gesprek met bewoners, bezoekers, ondernemers en instellingen om de visie zo goed mogelijk aan te laten sluiten op alle wensen", meldt wethouder Floris Voorink. "Wij zien ons geconfronteerd met verschillende uitdagingen met name op het gebied van beeldkwaliteit, leegstand en bereikbaarheid. Door deze uitdagingen gericht het hoofd te bieden, wil het college bijdragen aan het verbeteren en het versterken van het centrum."

Uit de krant