Afbeelding

Jongerencafé Hilversum moet nog naam krijgen

Algemeen

HILVERSUM - Storm liep het gisteravond nog niet. Het jongerencafé moet nog naam krijgen. Zo'n twintig jongeren kwamen opdagen bij de eerste editie van het jongerencafé in Young Barracuda aan de Herenstraat.

"De jongeren waren wel gespannen", vertelt Petra de Beij van Stichting R. "Het voelde voor hen alsof ze zaten te wachten op hun verjaardag op de visite." Volgens De Beij is het voor de jongeren onder de achttien jaar nog even wennen dat zij een stapavond hebben in het centrum van Hilversum. Daarnaast is de dinsdagavond ook niet de meest gunstige van de week. De komende drie dinsdagen kan de jeugd, die qua leeftijd geen alcohol mag nuttigen in de kroeg, weer terecht van 20.00 tot 1.00 uur terecht in het café. Als het aanslaat, is het plan om het jongerencafé na de zomer te verschuiven naar de vrijdagavond.

Alternatief
Jongeren hebben zelf de organisatorische touwtjes in handen. Zo regelen zij zelf de dj en runnen zij de bar. Stichting R houdt toezicht. De medewerkers houden bijvoorbeeld een oogje in het zeil of er echt geen drank wordt genuttigd. De Beij stelt dat het jongerencafé echt een goed alternatief is. De jeugd onder de achttien jaar wordt in veel kroegen geweerd, omdat de angst groot is dat zij toch aan drank komen. Dat kan leiden tot een dure boete voor de horecaondernemer. "Stappen voor deze groep wordt steeds lastiger. Met het jongerencafé hebben ze nu hun eigen plek. We willen niet dat ze op straat gaan hangen."

Uit de krant