Afbeelding

Kavels zijn voor de hoogste bieder in nieuwe fase Anna's Hoeve

Algemeen

HILVERSUM - Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, gaat niet meer op in fase 3 van Anna's Hoeve. Nu de woningmarkt weer aantrekt, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de te verkopen kavels te geven aan de hoogste bieder. Dat maakte wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok (in witte jas op de foto) dinsdag bekend.

"In de eerste fase ging de verkoop van de kavels heel moeizaam", zegt de CDA-wethouder. Inmiddels ziet de wereld er weer iets anders uit. Het gaat weer beter met de verkoop van huizen en daarom is besloten om niet langer vast te houden aan de verkoop van de kavels tegen een vaste prijs. Op deze manier hoopt Hilversum meer marktconforme prijzen te krijgen. Van Vroonhoven benadrukt tevens dat het stuk tegen Wasmeer aan ook echt een fraai stukje Hilversum is. "Dat wordt zelfs mooier dan we voorzien hadden."

Berg
In het najaar start de verkoop van zes kavels op bouwveld 3.2 van de nieuwe woonwijk die momenteel in Hilversum-Oost verrijst. De kavels variëren in grootte van 390 tot 520 m2 en liggen op de voet van de berg. Deze zomer maakt de gemeente de verkaveling bekend op www.annas-hoeve.nl. De andere bouwvelden in deze fase zijn gereserveerd voor marktpartijen. Een is bestemd voor een school.

Bieden
De gemeente verzorgt een informatiemarkt op Anna's Hoeve op zaterdag 26 september. Daarna start het inschrijven voor het bieden op maandag 12 oktober. Vanaf 10.00 uur is dat mogelijk. Belangstellenden hebben een week lang de tijd om hun bod neer te leggen. Groepen particulieren, beter bekend als de collectief particulier opdrachtgevers, kunnen ook bouwen op de woonwijk. Dat kan in de volgende fase.

Uit de krant