Afbeelding

College wil financieel extraatje voor Hilversumse minima

Algemeen

HILVERSUM - Een financieel extraatje voor Hilversummers die in de bijstand zitten. Het college van burgemeester en wethouders wil dat Hilversumse minima na drie jaar met een laag inkomen al recht hebben op de zogeheten individuele inkomenstoeslag. Op dit moment is het zo dat deze groep pas na vijf jaar in aanmerking komt voor deze toeslag.

"Een extraatje is enorm belangrijk voor deze mensen", stelt verantwoordelijk wethouder Arjo Klamer. "De bedragen in Hilversum zijn 400 euro voor een alleenstaande, 500 euro voor een alleenstaande ouder en 600 euro voor gehuwden en samenwonenden. Dat mensen met een laag inkomen straks na drie jaar al recht hebben op dit geld past in het Hilversumse sociaal beleid", vervolgt de SP'er.

Oorspronkelijk zou het collegevoorstel in september in de gemeenteraad besproken worden, maar wethouder Klamer gaat de raad vragen al in juli hier een besluit over te nemen.

Sociaal Plein
Hilversummers kunnen individuele inkomenstoeslag aanvragen als ze 23 jaar of ouder zijn, nog geen recht hebben op AOW en nu nog langer dan zestig maanden een laag inkomen hebben. "Met laag inkomen bedoelen we een inkomen op het sociaal minimum", luidt de uitleg uit het raadhuis. Bij het Sociaal Plein aan de Wilhelminastraat is hier meer informatie over te krijgen.

Uit de krant