Afbeelding

Dierenarts Pieter Claus gaat een jaar dieren helpen op Curaçao

Algemeen

HILVERSUM – Dierenarts Pieter Claus gaat zijn post bij Dierenartspraktijk Loosdrechtseweg verlaten. In principe is dat tijdelijk. Het plan is dat hij een jaar weg is. Claus vertrekt naar Curaçao, waar hij een kliniek voor zwerfdieren op gaat zetten.

Curaçao komt niet zomaar uit de lucht vallen. Claus is daar geboren en heeft er tot zijn twaalfde gewoond. "Dan ga je naar Nederland en begin je hier een leven. Van teruggaan was nog geen sprake. Vanaf 2007 ben ik een aantal keer terug naar het eiland gegaan en kreeg ik contact met de oprichter van CARF. Ik gaf medisch advies en bracht medicijnen. Ik had een handjevol stewardessen die zo nu en dan wat mee konden nemen", aldus Claus.

Florida
Zes jaar terug namen de plannen serieuzere vormen aan. De oprichter van CARF vroeg Claus naar het eiland te komen. "Ze wilde graag één plek waarvandaan ze alles kon doen. Vorig jaar oktober zei ze dat haar maandkosten zo hoog waren dat ze net zo goed een dierenarts in dienst kon nemen. Ik zei: neem mij!" En zo geschiedde. Uiteraard moest de dierenarts nog wel met zijn vrouw overleggen, maar ook zij ging akkoord. "Ik ben naar Florida gegaan om met leveranciers te praten en heb mijn keuzes gemaakt", meldt de Hilversumse dierenarts. "Belangrijk is dat je met deze mensen makkelijk kunt communiceren, dus heb ik toch besloten om met veelal Nederlandse leveranciers te werken. Nederlandse bedrijven bieden veel digitale hulp mocht er iets fout gaan met een apparaat. De bloedanalyse komt wel uit Amerika. Er komt dan iemand langs om het aan te sluiten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant