Afbeelding

RTi-voorzitter: 'Durven delen is het geheim van succes samenwerking'

Algemeen

HILVERSUM - Een bredere programmering en durven delen is het geheim tot succes bij deze samenwerking. Dat zegt RTi-bestuursvoorzitter Arya Tariverdi bij de start van een samenwerkingsverband tussen de regionale omroep RTVNH, de uitgave HilversumsNieuws van Enter Media en de lokale omroep RTi Hilversum.

Tariverdi benadrukt dat onderwerpen niet alleen wederzijds uitgewisseld kan worden, maar dat ze in de toekomst mogelijk ook gezamenlijk thematisch aangepakt kunnen worden. "We moeten wel de handen ineenslaan. Alle lokale media staan onder druk", aldus de bestuursvoorzitter in gesprek met Frans Regtien in het radioprogramma Wat leeft in Hilversum van zijn eigen RTi radio.

Bestaansrecht
"Ook door de komst van de social media heeft het publiek een heel ander verwachtingspatroon dan 10 jaar geleden. En wij hebben over 10 jaar geen bestaansrecht meer als we op ons eigen houtje traditioneel radio, televisie of een krant maken. Van een lokale omroep wordt interactie verwacht.  Journalisten moeten ook bereid zijn nieuws te willen delen, in plaats van het nieuws voor zichzelf houden. Het is verleidelijk, maar wel een ouderwetse manier van denken".

Uitbreidingsdrift
De naam van de journalistieke samenwerkingscombinatie is Mediacentrum Gooi en Vechtstreek. Dat wijst op uitbreidingsdrift. Er is al belangstelling van anderen in de regio om zich aan te sluiten, zegt Tariverdi. "We gaan eerst kijken hoe deze pilot werkt, maar andere radiostions en nieuwssites in de regio zijn zeker ook welkom. We willen een groter bereik, meer publiek voorzien van informatie en nieuws".

Uit de krant