Afbeelding

Hilversum in Dudkokjaar echt profileren als jonge monumentenstad

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum en Museum Hilversum zijn het Dudokjaar gestart met de opening van het Dudok Architectuur Centrum (DAC). De kelder van het raadhuis aan het Dudokpark 1 is helemaal opnieuw ingericht. Bezoekers kunnen in dit centrum een goede indruk krijgen van het leven en werk van de architect die Hilversum qua monumenten en stedenbouw op de kaart heeft gezet.

Het Dudokjaar duurt van 1 juli 2015 tot en met 2016. Met de opening van het DAC door wethouders Nicolien van Vroonhoven-Kok (Monumenten) en Wimar Jaeger (Cultuur) zijn de activiteiten die een jaar duren officieel begonnen. Het DAC heeft een eigen ingang, aan de achterzijde van het raadhuis, en moet meer bezoekers trekken naar het raadhuis. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Om 13.30 uur zijn er rondleidingen. Daar betalen deelnemers wel entree voor.



Het werk en leven van Willem Marinus Dudok zijn nu te zien in het DAC. In de toekomst blijft de architect een belangrijke rol vervullen in dit centrum, maar Hilversum wil het breder trekken. Het idee is om een centrale rol te gaan spelen in het nationale architectuurdebat. Vanaf 1 oktober is de programmering rondom architectuur en stedenbouw met workshops, educatie, evenementen en exposities. Jaeger benadrukt dat Hilversum niet voor één jaar de kelder heeft opgetuigd om het vervolgens weer te sluiten. Het centrum moet ook daarna open blijven en toeristen trekken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant