Afbeelding
update

Rutte en Van Rijn op werkbezoek bij Heydeborg

Algemeen

HILVERSUM - Medewerkers en bewoners van Heydeborg kregen vanmiddag de kans in gesprek te gaan met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister-president Mark Rutte. De twee brachten een werkbezoek aan de locatie van zorgbedrijf HilverZorg.

Dit werkbezoek stond in het teken van het ontmoeten van medewerkers, bewoners, familie en het opdoen van indrukken. Daarmee kregen zij een beeld van hoe de medewerkers zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen en behoeften van de bewoners, als onderdeel van de nieuwe visie op de zorg. De minister-president en staatssecretaris schoven samen aan bij de lunch van één van de woongroepen in Heydeborg, waar 76 mensen met niet-aangeboren hersenletsel of dementie wonen. Daar spraken ze met bewoners en zorgmedewerkers. Vervolgens zijn beide bewindslieden rondgeleid door de locatie en de binnentuinen, waar zij ook met andere bewoners en familie in gesprek raakten.

Mooi voorbeeld
Na afloop zei Ruttet: "Met veel expertise, geduld en betrokkenheid weten de zorgverleners het leven van de bewoners zo waardevol mogelijk te houden. Staatssecretaris Van Rijn en ik hebben hier grote waardering voor. Het soort warme en liefdevolle zorg, zoals ik dat vandaag heb gezien is echt een mooi voorbeeld van waar we met de zorg in Nederland naartoe willen: Kleinschalig met aandacht voor de wensen van de bewoners, en waarbij zorgverleners trots kunnen zijn op hun werk "

Inspiratie
Patricia Esveld en Ben Hammer, HilverZorg-bestuurders, zijn heel blij met deze aandacht. "We hopen dat de minister-president en staatssecretaris inspiratie hebben opgedaan met onze nieuwe visie op zorg."

Uit de krant