Foto Bastiaan Miché
Foto Bastiaan Miché

'Nieuwe Sterrenschool sluit aan bij veranderingen maatschappij'

Algemeen

HILVERSUM - Bij de basisschool aan de Huijgenstraat 35, de voormalige Leeuwenhoekschool, kijken ze met smart uit naar het nieuwe schooljaar. Want vanaf volgende week gaat de eerste Sterrenschool van start, de eerste van Hilversum en omstreken.

"Onze manier van werken sluit naadloos aan bij het passend onderwijs en de veranderingen in de maatschappij", zegt directeur Lia Rosa Gastaldo over de ontwikkelingen. "De maatschappij van nu vraagt andere dingen van kinderen en ouders, dan die van vijftien jaar geleden."

Betere afstemming
De nieuwe school werkt volgens de zogeheten Sterrenschoolprincipes. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de kinderen werken in units en dat vakspecialisten rekenen, taal en lezen de lessen verzorgen. De redenering is dat op deze manier betere afstemming is op verschillende niveaus. Creatieve vakken als kunst, muziek en theater passeren eveneens de lesrevue.

Flexibele tijden
De Sterrenschoolkinderen gaan minimaal 25 uur per week naar school. Hierbij is het mogelijk een arrangement af te sluiten met flexibele start- en eindtijden. 

Donderdag meer in de papieren editie van het HilversumsNieuws

Uit de krant