Afbeelding

Politie vindt vuurwapen in auto; vier verdachten aangehouden

Algemeen

HILVERSUM - Drugs en een vuurwapen was de vondst van de politie afgelopen nacht. De politie hield rond 2.00 uur vier mannen in een auto aan op de Koninginneweg, omdat het vermoeden was dat zij onder invloed achter het stuur zouden stappen.

Agenten volgden het viertal. Bij het parkeerterrein aan het Langgewenst zagen zij dat het kwartet inderdaad een auto instapte. Op de Koninginneweg moest de bestuurder de wagen aan de kant zetten. De automobilist onderging een alcoholtest, maar bleek niet gedronken te hebben.

Softdrugs
Op de bestuurdersstoel troffen de agenten wel softdrugs aan. De automobilist bleek een bekende te zijn, want zijn naam kwam in de systemen voor in verband met opiumdelicten. Hierop doorzochten de dienders de auto. Tijdens deze zoektocht vonden zij een vuurwapen. Dat was aanleiding om de vier mannen aan te houden.

Het gaat om drie mannen van 18 jaar en één van 21 jaar uit Utrecht. Twee van hen hadden verdovende middelen bij zich. Die zijn meteen in beslag genomen voor nader onderzoek. Het kwartet zit vast voor verhoor.

Uit de krant