Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor oprichtster Stichting Maatjesproject

Algemeen

HILVERSUM - Bij haar afscheid als directeur van de Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek had burgemeester Pieter Broertjes een verrassing meegenomen voor Karen Wesdorp-Janssen. Hij had een koninklijke onderscheiding voor haar bij zich.

Ter gelegenheid van haar afscheid en het tienjarige jubileum van de stichting was er vrijdag een receptie voor genodigden in Museum Hilversum. Een van de gasten was de burgemeester, die ook nog het woord nam en uitlegde waarom Wesdorp-Janssen zo bijzonder is.

Stokje
In 2004 richtte zij deze stichting op met als doel sociaal zwakkeren te helpen. Een jaar later begon zij als directeur van de stichting. Deze functie heeft zij tot maart van dit jaar bekleed. Toen nam Marjan Ockeloen het stokje over. 

"Karen heeft ervoor gezorgd dat de stichting een niet meer weg te denken positie heeft gekregen in het sociaal-maatschappelijk vrijwilligerswerk in de regio van Hilversum", sprak Broertjes onder meer. Haar inzet voor de stichting en haar jarenlange vrijwilligerswerk bij FIlmtheater Hilversum hebben ertoe geleid dat zij nu door het leven gaat als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Uit de krant